Gakpo in de spits bij Oranje?

Max Max
11 jun. 2023, 15:57
12 jun. 2023, 13:01
© IMAGO

Door de afwezigheid van Memphis Depay moet Ronald Koeman op zoek naar een nieuwe spits voor het basisteam aanstaande woensdag. Eén van de topkandidaten is Cody Gakpo, die ook bij zijn club Liverpool al weleens in de punt van de aanval stond.

"De bondscoach moet het anders gaan invullen en dan ben ik kandidaat", zegt Cody Gakpo in aanloop naar de finaleronde van de Nations League tegen de NOS.

Sinds januari is Gakpo speler van Liverpool en daardoor komt hij met een andere status binnen bij de selectie van Oranje. Toch was het wel even wennen toen hij begon in Engeland: "Het was een lastige periode toen ik daar net arriveerde." Liverpool had ook niet de beste periode van de laatste jaren.

Gakpo hoorde in een gesprek met trainer Jürgen Klopp en assistent Pepijn Lijnders dat ze hem in de spits wilden gaan uitproberen. "Zij gaven aan wat ze van mij verlangden. In het begin was het natuurlijk even wennen, maar uiteindelijk ga je een beetje groeien. Ik vond het de afgelopen maanden wel fijn om op die positie te spelen."

Gakpo gaat er in elk geval vol voor:  "Ik moet gewoon laten zien wat ik op die plek kan. Zo kan het leven lopen, mooi toch?"