Routinier maakt nog altijd kans op plek in EK-selectie: 'Ik denk dat hij serieus in beeld is'

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
17 feb. 2024, 12:30
© IMAGO

Ronald Koeman bezocht Georginio Wijnaldum afgelopen week in Saoedi-Arabië, waar hij sinds september in dienst is van Al-Ettifaq. Mede door het bezoek denkt journalist Mike Verweij dat de 33-jarige middenvelder nog steeds een serieuze optie is voor de bondscoach en kans maakt op een plek bij de EK-selectie van Oranje. De laatste interlands van Wijnaldum dateren van juni en de drie daaropvolgende interlandperiodes behoorde hij niet tot de selectie van Koeman.

Donderdag bracht Koeman samen met Nigel de Jong, sportief directeur van de KNVB, een bezoek aan Wijnaldum bij Al-Ettifaq. De werkgever van de negentigvoudig Oranje-international deelde via de officiële kanalen trots verschillende foto’s van de aanwezigheid van de Nederlandse afvaardiging. Koeman liet eerder al weten dat hij Wijnaldum, na zijn transfer naar Saoedi-Arabië, niet had afgeschreven en met zijn bezoek aan de ervaren controleur zette de bondscoach deze woorden kracht bij.

Gaat Georginio Wijnaldum mee naar het EK in Duitsland?

Verweij denkt dat Wijnaldum, ondanks zijn afwezigheid tijdens de laatste interlands, nog altijd kans maakt op een plek in de EK-selectie van Oranje. “Ik denk dat hij toch serieus in beeld is voor het EK in Duitsland”, vertelt de journalist in de podcast Kick-Off van de De Telegraaf. “Ik weet niet of je het zo heel groot op social media moet melden dat Koeman een bezoek brengt, maar volgens mij heeft Al-Ettifaq dat gedaan. Je kunt hem namelijk ook in stilte bezoeken, dat hoeft niet met heel veel bombarie.”

Valentijn Driessen kan wel begrijpen waarom Koeman naar Saoedi-Arabië was afgereisd om Wijnaldum te zien en spreken. “Hij heeft natuurlijk aan hem beloofd dat hij hem zou blijven volgen. Het is dan natuurlijk wel netjes tegenover iemand die zoveel voor jou heeft betekend als bondscoach dat je daar langs gaat", aldus de chef voetbal van de ochtendkrant. “Dat vind ik niet zo vreemd, dat hoort ook. Misschien is daar wel definitief gezegd dat hij niet meer in aanmerking komt voor het Nederlands elftal.”

Lees ook: Koeman zet deur voor EK open met bezoek aan ervaren Oranje-international

“Het niveau van de Saoedische competitie is namelijk niet het niveau waar veel andere middenvelders van Oranje op acteren”, stelt Driessen, die vervolgens aanhaalt dat Frenkie de Jong, Jerdy Schouten en Joey Veerman allemaal nog in de Champions League actief zijn. “Je komt daar dan eerder bij terecht dan bij Wijnaldum. Het is wel heel netjes als je die jongen toch nog een keer bezoekt. Als de nood aan de man is, dan zou je hem misschien nog kunnen selecteren.”