In dit stadion wordt Nederland - Qatar gespeeld

Max Max
27 nov. 2022, 20:27
27 nov. 2022, 20:28
© IMAGO

De derde en laatste groepswedstrijd van Oranje op het WK 2022 is Nederland - Qatar. De wedstrijd tegen het thuisland wordt gespeeld in het Al Bayt Stadium in Al Khawr, een plaats in Qatar op een klein uur rijden van hoofdstad Doha.

Het stadion werd speciaal voor het WK gebouwd en biedt plaats aan 68.895 toeschouwers. Na het toernooi wordt dit teruggebracht naar 32.000 en gaat club A;l-Khor spelen in het stadion.

Qatar speelde in dit stadion ook de openingswedstrijd van het toernooi tegen Ecuador. Daarnaast werd onder meer Engeland - VS en topper Spanje - Duitsland in de poulefase hier gespeeld. Na de groepsfase staan er ook een achtste finale, een kwartfinale en een halve finale op het programma.

Het stadion is geïnspireerd door de bayt al sha'ar van het nomadenvolk van Qatar. In de tentstructuur van het stadion zie je dit terug. Traditioneel worden de tenten gekenmerkt door zwarte en witte strepen. Dit wordt weerspiegeld in de kenmerkende buitenkant van de arena, evenals de levendige sadu-patronen die de fans begroeten zodra ze binnen zijn.

Lees meer over:

WK 2022 Philips Stadion Qatar