Klaassen en Berghuis keren blij terug naar hun club

Max Max
08 sep. 2021, 13:26
12 okt. 2021, 13:51
© IMAGO

Middenvelder Davy Klaassen maakte gisteren in het duel met Turkije al na 53 seconden de 1-0. Daarmee bevestigt hij de naam 'mister 1-0', die hij bij Ajax kreeg omdat hij zo vaak het belanrijke eerste doelpunt maakt.

Klaassen is blij met de manier waarop Oranje speelt en op zijn eigen plek in het elftal: "Mijn kwaliteiten werden deze week goed zichtbaar. De trainer geeft mij en iedereen vertrouwen. We hebben veel spelvreugde, dat merk je wel. Een herkansing? Bij elke trainer kan het anders zijn. Als een trainer je de kans geeft, moet je het ook laten zien."

Berghuis blij met veel speeltijd

Ook teamgenoot van Klaassen bij Ajax, Steven Berghuis, kende een succesvolle interlandperiode. Hij speelde alledrie de wedstrijden en was zeer aanwezig: "Het was een prachtige periode. Voor het team maar ook voor mij. Ik heb op het EK weinig gespeeld”, zei Berghuis.

Het was ook een roerige zomer voor de buitenspeler, die een gevoelige transfer maakte: "Daarna heb ik een veel besproken transfer van Feyenoord naar Ajax gemaakt. Ik ben later ingestroomd en heb dus niet rustig naar het seizoen kunnen toewerken. Ik heb bij Ajax geloof ik eenmaal 90 minuten gespeeld. Daarom ben ik blij dat ik nu bij het Nederlands elftal 45 minuten en tweemaal 90 minuten heb gespeeld. Dit kan ik weer meenemen naar Ajax.”

"Maar nu mogen we even genieten van deze zege op Turkije”, zei Berghuis. "Natuurlijk is het nu de waan van de dag. Maar we hebben goed samen gespeeld en laten zien dat we elkaar wat gunnen. Er zat veel beweging en dynamiek in de ploeg. Alle spelers kwamen in hun kracht."

Lees meer over:

WK 2022