Koeman blij met ontwikkeling Malen: 'probleem opgelost'

Max Max
17 mei 2023, 11:29
17 mei 2023, 11:29
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman is zeer tevreden met de ontwikkeling die Donyell Malen doormaakt bij zijn club Borussia Dortmund. Malen speelt daar dit jaar als rechtsbuiten en doet dat zeer behoorlijk.

Dat is ook goed nieuws voor onze bondscoach, voor wie de positie van rechtsbuiten lange tijd een hoofdpijndossier was. Ook voor zijn voorgangers was deze positie lange tijd een lastige om in te vullen.

Op de vraag of dat probleem nu inderdaad is opgelost antwoord Koeman als volgt: "Dat is opgelost, ja", zegt de bondscoach, die echter niet verbaasd is door de prestaties van Malen. "Hij heeft me niet verbaasd, want Donyell heeft zijn debuut gemaakt in mijn eerste periode als bondscoach. Al was dat wel als spits. Ik was natuurlijk blij dat hij aan de rechterkant ging spelen bij Dortmund, want dat was voor ons een oplossing met een speler die dan ook gewend is."

Koeman benoemt de sterke punten van zijn rechteraanvaller: "Malen is een speler met heel veel diepte, dat is een extra wapen. Dan is het voor mij super dat hij 1) vanaf de rechterkant speelt en 2) goed speelt en goals maakt. En bij een club als Dortmund, dan heb je alles tezamen."

De kans is dus groot dat Malen een basisplaats krijgt in de eerstvolgende wedstrijd van Oranje, op 14 juni tegen Kroatië. Malen speelde tot dusver 21 interlands, waarin hij vier keer doel trof.