Koeman verlaat Oranje voor FC Barcelona

Max Max
18 aug. 2020, 07:29
19 aug. 2020, 22:07
© IMAGO

De kogel is door de kerk, het Nederlands elftal zal op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman vertrekt naar zijn droomclub FC Barcelona, waar hij vermoedelijk een contract voor drie jaar zal ondertekenen, zo melden meerdere media.  Alfred Schreuder moet de assistent van Koeman worden in de Spaanse stad.

Het is al lang bekend dat Koeman heel graag trainer in Barcelona wilde worden. De club waar hij tussen 1989 en 1995 als speler actief was is zijn droomclub en daar maakte hij nooit een geheim van. Hij had in zijn contract bij de KNVB zelfs een clausule opgenomen dat hij zou mogen vertrekken als Barcelona hem wilde hebben. Dat zou dan wel ná het EK 2020 zijn.

Omdat alles anders is gelopen door de Corona crisis en het EK met een jaar uitgesteld werd, vertrekt Koeman nu alsnog vóór dat toernooi. Afgelopen januari wist hij de lokroep van zijn favoriete club nog te weerstaan, maar ditmaal hapt hij wel toe. Voor zijn gevoel was het nu of nooit.

Oranje zal op zoek moeten naar een opvolger van Koeman, die Oranje de afgelopen jaren weer kleur op de wangen wist te geven en zijn ploeg terugbracht naar de Europese (sub)top. Met name de overwinningen op Duitsland en Frankrijk in de Nations League vorig jaar waren boven verwachting.

De KNVB zal van Barcelona een afkoopsom ontvangen voor het afkopen van het contract met Koeman, dat nog liep tot en met het WK van 2022. Wie Koeman op zal volgen is nog niet bekend, waarschijnlijk zal assistent Dwight Lodeweges tijdens de duels in september op de bank zitten.

Lees meer over:

Ronald Koeman WK 2022