Koeman vindt steun Depay voor Promes niet handig

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 mrt. 2024, 09:00
19 mrt. 2024, 09:21
© IMAGO

Ronald Koeman vindt de publieke steun van Memphis Depay voor Quincy Promes onhandig. De bondscoach lijkt van plan om de kwestie met de aanvaller te gaan bespreken in aanloop naar de interlands met Schotland en Duitsland. Promes verblijft in een cellencomplex vlakbij het vliegveld in Dubai. Hij is in Nederland veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf vanwege drugshandel en het neersteken van zijn neef.

Depay laat via sociale media vaak blijken achter Promes te staan. De vijftigvoudig Oranje-international werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne. Vorig jaar kreeg hij ook al 1,5 jaar cel voor het steken van zijn neef op een familiefeest. Koeman spreekt van een ‘delicate kwestie’ en vindt dat Depay met zijn gedrag op sociale media onnodige kritiek uitlokt.

Koeman gaat met Depay over Promes praten

“Ik zou het zelf niet doen”, gaf Koeman aan op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Schotland en Duitsland. Eerder sprak KNVB-directeur Nigel de Jong al met Depay over diens banden met Promes. “Ik heb er nog niet met Memphis over gesproken, Nigel wel. Of ik dat nog ga doen? Ik vind wel dat je het voor jezelf makkelijker kunt maken, door zulke dingen niet te doen. Dat roept altijd weer aversie en kritiek op. Ik vind dat je dat zoveel mogelijk moet weghouden, als dat kan.”

Koeman snapt het argument dat Depay zijn vriend steunt. “Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, maar dit is wel een heel delicate kwestie natuurlijk.” Justitie is momenteel bezig met pogingen om Promes uitgeleverd te krijgen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.