De Jong spreekt Depay aan over steun aan Promes

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 mrt. 2024, 15:00
16 mrt. 2024, 16:30
© IMAGO

Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, heeft onlangs een gesprek gevoerd met Memphis Depay over zijn vriendschappelijke band met Quincy Promes. De aanvaller van Atlético Madrid en het Nederlands elftal heeft het op Instagram al geregeld opgenomen voor de veroordeelde voetballer van Spartak Moskou.

De Jong is hiervan op de hoogte, zo vertelt hij in een uitgebreid interview tegenover de Volkskrant. “Hij weet dat Depay het op Instagram opneemt voor Quincy Promes. En terwijl Depay maandag naar Oranje komt en Promes is veroordeeld voor smokkel van cocaïne en het verwonden van een neef met een mes. Meningen schieten alle kanten op. Van: mooi dat Depay opkomt voor een vriend. Tot: hij kan niet meer in Oranje voetballen, het hoogste vertegenwoordigende elftal”, schrijft het dagblad.

Lees ook: Koeman selecteert debutant en drie oude bekenden voor Oranje

De directeur topvoetbal van de KNVB spreekt zich hierover uit. “Wij bepalen niet wie de vrienden zijn van spelers. Maar communicatie is belangrijk. Ik ben iemand die meteen reageert, hands on. Ik heb al contact gehad met Depay”, zegt De Jong. Hij doet geen uitspraken over het verloop van zijn gesprek met de aanvaller van Atlético. “Wat ik dan met hem bespreek, houd ik voor mezelf. Het is constant balanceren.”

Promes, die vijftig interlands voor Oranje speelde, verblijft in een cellencomplex vlakbij het vliegveld in Dubai. Hij is in Nederland veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf vanwege drugshandel en het neersteken van zijn neef. Promes werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne. Vorig jaar kreeg hij ook al 1,5 jaar cel voor het steken van zijn neef op een familiefeest.