Luuk de Jong stopt als international

Max Max
03 mrt. 2023, 14:12
03 mrt. 2023, 14:12
© IMAGO

Spits Luuk de Jong zet per direct een punt achter zijn interlandloopbaan. Dat maakte de spits van PSV vanochtend bekend via zijn sociale media.

De Jong liet eerder al aan bondscoach Ronald Koeman weten dat hij niet langer beschikbaar is voor Oranje. ,,Het was een grote eer,” aldus De Jong.

De KNVB bracht een persbericht uit met quotes van De Jong: "Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

Bondscoach Ronald Koeman had het bericht van zijn spits, die regelmatig belangrijk was met doelpunten als pinchhitter, niet zien aankomen. "Ik was enigszins verrast toen Luuk mij gisteren belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal", reageert bondscoach Ronald Koeman. ,,Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen.

Lees meer over:

Zijlijn Luuk De Jong