Noorse bondscoach: 'We hebben een kans'

Max Max
15 nov. 2021, 20:29
16 nov. 2021, 09:29
© IMAGO

Niet alleen voor Nederland is het duel vanavond in de Kuip cruciaal, ook voor tegenstander Noorwegen staat er een WK-ticket op het spel. Toch zijn de Noren vrij relaxed en leven ze ontspannen naar het beslissende duel toe.

Bondscoach Ståle Solbakken vergeleek de misstap van Nederland in Montenegro met een historisch moment van een Nederlandse schaatser, en kreeg daarmee de lachers op zijn hand. "Nederland was een beetje zoals Hilbert van der Duim", aldus Solbakken over de weggeven voorsprong van Oranje. "Ze stopten een rondje te vroeg, terwijl ze normaal gesproken weten hoeveel rondjes ze moeten gaan."

De Noorse bondscoach verwacht echter niet dat Oranje die fout dinsdagavond nog eens zal maken: "Oranje zal niet nog een keer dezelfde fout maken, tegen ons zullen ze er negentig minuten staan."

Hij weet dat zijn elftal voor een zeer lastige opgave staat, winnen van Nederland in de Rotterdamse Kuip. Toch acht hij zijn elftal in staat te stunten: "Het is niet zo dat we denken dat het onmogelijk is. We hebben een kans. Het gaat om één wedstrijd en dan, dat is het leuke aan voetbal, kan alles gebeuren. We moeten op ons best zijn en Nederland moet waarschijnlijk niet helemaal op z'n best zijn, maar dat kan allemaal gebeuren."

'Wens Van Gaal sterkte'

De bondscoach van de Noren ging ook nog even kort in op de blessure van bondscoach Louis van Gaal, die een breukje in zijn heup opliep afgelopen zondag.

"Waarschijnlijk zou Nederland zich meer zorgen hebben gemaakt als Frenkie de Jong in een rolstoel had gezeten dan nu met Van Gaal", zei Solbakken daarover met een glimlach.

"Maar ik wens Van Gaal het allerbeste. Hij zal gewoon op de bank zitten en we zullen elkaar begroeten. Hij heeft een fantastische carrière als trainer gehad en is een voorbeeld voor veel coaches. Ook in Noorwegen wordt Van Gaal zeer gerespecteerd."

Lees meer over:

Noorwegen WK 2022