Opstelling Oranje: Ronald Koeman laat slechts twee spelers staan tegen IJsland

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 jun. 2024, 19:30
10 jun. 2024, 20:03
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

De opstelling van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen IJsland van maandagavond is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft ten opzichte van de 4-0 oefenzege op Canada liefst negen wijzigingen doorgevoerd in Oranje en lijkt zelfs met de beoogde basis voor het aanstaande EK aan te treden.

Virgil van Dijk, Nathan Aké en Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Joey Veerman, Xavi Simons en Cody Gakpo begonnen tegen Canada op de bank, maar verschijnen tegen IJsland aan het startsignaal. Dat geldt ook voor Bart Verbruggen en Memphis Depay, die zodoende tegen de nummer 72 van de wereldranglijst hun basisplaats behouden.

Artikel gaat verder onder video

De opstelling van Nederland tegen IJsland

Verder maken Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners, die zich afgelopen vrijdag meldden bij de groep, hun opwachting in de basiself. Het tweetal mocht zich later bij de selectie voegen in verband met clubverplichtingen bij respectievelijk Atalanta en AC Milan. Beiden maken grote kans op een basisplek op het EK door de blessure van Frenkie de Jong.

Micky van de Ven, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Georginio Wijnaldum, Jerdy Schouten, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey verdwijnen dus uit de basis en hopen op een invalbeurt. Na vanavond hebben alle veldspelers minuten gemaakt. Van Dijk, De Vrij, Veerman, Wout Weghorst, Donyell Malen en Steven Bergwijn vielen in tegen Canada.

Dinsdagmiddag vertrekt de Oranjeselectie naar Wolfsburg, waar de ploeg gedurende het hele toernooi verblijft. Oranje speelt over zes dagen zijn eerste EK-wedstrijd. In Hamburg is Polen dan de tegenstander. In de groepsfase wordt verder nog gespeeld tegen Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).

De opstelling van Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Veerman, Koopmeiners; Simons, Depay en Gakpo.

De opstelling van IJsland: Valdimarsson; Bjarkason, Fririksson, Ingason, Finnsson; Traustason, Haraldsson, J. Gudmundsson; Anderson, A. Gudjohnsen, Thorsteinsson.