Oranje ziet sterspeler van tegenstander wegvallen voor EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 dec. 2023, 08:48
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

David Alaba heeft zondagavond de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd. Real Madrid heeft in de nacht van zondag op maandag de ernst van de kwetsuur bij de verdediger annex Oostenrijks international bekendgemaakt. Alaba moet zeer waarschijnlijk het EK van volgend jaar zomer in Duitsland missen en ontbreekt zodoende in het groepsduel met Nederland.

Alaba, 31 jaar, verstapte zich zondagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Villarreal (4-1) in een duel met Gerard Moreno en scheurde daarbij zijn voorste kruisband. “De speler zal de komende dagen een operatie ondergaan”, laat Real Madrid weten. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans een herstelperiode van een maand of acht à negen.

“Alaba heeft zijn kruisband gescheurd en het is heel triest nieuws. Dit is de eerste keer dat het mij overkomt: drie van mijn spelers scheuren hun kruisband… Het is ongelooflijk”, verwees trainer Carlo Ancelotti naar de eerdere blessures bij Thibaut Courtois en Eder Militao.

Ook voor het nationale elftal van Oostenrijk is de waarschijnlijke absentie van Alaba een hard gelag. In de huidige selectie speelde alleen Marko Arnautovic meer interlands dan de verdediger van Real Madrid: 111 om 105. Oostenrijk en Nederland nemen het op het EK ook op tegen Frankrijk en één van de volgende vier landen, die onderling nog strijden om een plek op het eindtoernooi: Polen, Wales, Finland of Estland.