Reacties na Nederland - Ecuador

Max Max
25 nov. 2022, 19:20
26 nov. 2022, 19:00
© IMAGO

Nederland speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Ecuador. Het ging niet vanzelf bij oranje, maar uiteindelijk was het gelijkspel een gunstige uitslag voor het Nederlands elftal. Met nog één duel te gaan (tegen Qatar) gaat Oranje samen met Ecuador aan kop.

Van Dijk vond dat Oranje het vooral op het middenveld lastig had. "Ik denk dat zij wat feller waren op het middenveld. Het baltempo lag te laag, zij waren misschien wat agressiever. Mendez, Caicedo, dat zijn jongens die je op de hielen zitten. Dan moet je snel spelen, maar wij verloren de bal en dan konden zij counteren."

Oranje mocht blij zijn met het gelijke spel, maar er zullen stappen gezet moeten worden, zo weet ook de aanvoerder van Oranje: "Maar goed, we pakken wel een resultaat, we hebben niet verloren. Maar in balbezit moet het beter."

Teun Koopmeiners sloot zich bij de woorden van Van Dijk aan:  "Ja, we moeten nu vaster worden aan de bal. Het kan alleen maar beter, en gelukkig staan we nog goed voor. We weten van elkaar dat we beter kunnen en beter moeten."

'Goede wake-up call'

Memphis Depay en Frenkie de Jong waren ook vooral blij met het resultaat. "Ik denk dat wij het meest tevreden moeten zijn met een gelijkspel", zei De Jong tegen de NOS. "Aan de bal was het gewoon niet goed vandaag, we waren heel slordig. Vandaag was dat nog erger dan tegen Senegal. Ik denk dat we niet goed genoeg de vrije man zien. Dat kunnen we zeker, want we hebben veel kwaliteit. Daar heb ik veel vertrouwen in, maar we moeten het ook uitstralen. Dit is een goede wake-upcall voor ons team."

"Ons doel blijft onveranderd, ook al hebben we nu een keer een tegenslag. Ik denk dat het heel matig was van ons vandaag, maar we hebben ook weer niet tegen een slechte ploeg gespeeld. Het is positief dat we er uiteindelijk een gelijkspel uit slepen’’, aldus De Jong.

Memphis zocht ook naar verklaringen voor de matige vertoning van Oranje: "Ik denk dat het te maken heeft de opties die je elkaar moet bieden. Op de juiste momenten vrij komen. De afstanden zijn in dit systeem soms te groot. Je moet je op de juiste momenten aanbieden, maar dat lukte niet echt en daardoor kwamen lastig aan voetballen toe."

Ook over zijn eigen spel was hij niet geheel tevreden: "Ja, 45 minuten gespeeld... Ik moet zeggen dat ik niet echt het gevoel had dat ik mijn spel kon komen, helaas. Zo'n wedstrijd was het ook. Ik ben toch een speler die vaak de bal wil raken en de tegenstander op wil zoeken, maar in die positie ben ik niet gekomen."

Lees meer over:

WK 2022 Ecuador