Reacties van de spelers na Nederland - Qatar

Max Max
29 nov. 2022, 21:22
29 nov. 2022, 21:27
© IMAGO

Na de overwinning op Qatar waren de spelers van Oranje redelijk eensgezind. Blij dat de achtste finale bereikt is, maar vanaf nu begint het pas en het moet echt beter om verder te komen in het toernooi.

Aanvoerder Van Dijk zei tegenover de camera van de NOS: "Tuurlijk kan het beter, maar als je kijkt dat we niet veel weggeven... Aanvallend konden we meer kansen creëren, maar over het algemeen houd je de nul, win je 2-0 en sta je eerste in de poule en ga je door. En nu begint het."

Daar sloot middenvelder De Roon zich bij aan: "Het was degelijk en oké zo. Heel zakelijk", zegt de golfbreker van Atalanta. "Het was denk ik geen hele leuke wedstrijd om te zien, maar dat is nooit het eerste doel. Het zou wel lekker zijn als we met ontzettend goed spel kunnen winnen, maar het resultaat staat voorop. Zeker na Ecuador was het voor onszelf goed om eerst te zorgen dat we een overwinning binnenhaalden en dan verder kijken qua voetbal."

Frenkie de Jong en Depay

Frenkie de Jong vond dat Oranje 'oké' speelde en geduldig zocht naar openingen: "We vonden af en toe een opening, soms viel hij net niet goed of maakten we een verkeerde keuze, maar we zijn wel meer in de positie gekomen om iets te creëren."

Depay wil vooral vooruit kijken, zeker nu hij fit is: "Nu wil ik focussen op belangrijk zijn." Hij is vooral blij dat Oranje de volgende ronde heeft gehaald, ook al sprankelde het nog niet: "En toch plaatsen we ons voor de volgende ronde. Ik wil daarmee zeggen dat we positief moeten en kunnen zijn, maar dat we ook kritisch moeten zijn. En dat we moeten zeggen dat het beter moet, wil je echt ver komen dit toernooi."

Lees meer over:

WK 2022 Virgil Van Dijk Qatar