Van Dijk: 'We spelen niet alleen tegen Messi'

Max Max
07 dec. 2022, 15:45
08 dec. 2022, 10:27
© IMAGO

Het is inmiddels een vaak gehoorde quote, maar aanvoerder Virgil van Dijk herhaalde het nog maar eens tijdens de persconferentie. Nederland speelt tegen Argentinië, en niet alleen tegen Lionel Messi vrijdagavond in de kwartfinale van het WK.

"Messi moeten we zeker in de gaten houden. Maar het is Nederland tegen Argentinië, niet Nederland tegen Messi", aldus de aanvoerder van Oranje.

Oranje houdt daarnaast ook rekening met een penalty-serie. "Dat doen we zo veel mogelijk, zodat we er klaar voor zijn. Maar dan nog, je moet het ook maar laten zien in een stadion van 80.000 man. Hopelijk komt het niet zo ver en kunnen we voor die tijd de wedstrijd beslissen."

Van Dijk hoopt dat Nederland vrijdagavond het niveau nog iets op kan krikken: "Kijk, wij vinden ook dat ons spel beter kan, ik denk dat het ook verbeterd is, maar het kan nog steeds beter. We zijn perfectionisten, we willen allemaal het beste."

Winst is nu echter het allerbelangrijkste, zeker zover in het toernooi. "In de kwartfinale ben je drie games verwijderd van de wereldtitel, hierna nog maar twee. Deze wedstrijd is onze kans, hopelijk kunnen we die pakken."

Het aandeel van trainer Louis van Gaal is groot: "Hij is gepassioneerd, hij is betrokken, hij is gefocust op elk detail en wil het beste uit dit team halen. Die teamsfeer is een big credit to him, hopelijk kunnen we die mindset vasthouden", zegt Van Dijk.

Lees meer over:

WK 2022 Virgil Van Dijk