Van Gaal: 'Deze spelers kunnen het'

Max Max
26 nov. 2022, 08:19
26 nov. 2022, 18:24
© IMAGO

Uiteraard was bondscoach Louis van Gaal niet geheel tevreden na het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Vooral het spel in balbezit was onder de maat vond de trainer van Oranje. Hij heeft er echter vertrouwen in dat Oranje beter kan.

Tegen de NOS zei Van Gaal na afloop: "Deze spelers kunnen het. Ik ben niet zo somber. We hebben nog niet verloren. Ik wil achter mijn spelers staan. Die hebben het vandaag niet laten zien. maar de volgende wedstrijd is weer anders. Als Nederlandse media kunnen jullie ook eens je team steunen. Maar goed wij hebben vier punten en staan bovenaan. Dat vind ik geweldig."

Van Gaal was zelf ook wel kritisch over het vertoonde spel: "Zeker in balbezit was het slecht. We gaven de bal te vaak aan de verkeerd kleur. Als het hele elftal de bal naar de verkeerde kleur speelt, wordt het moeilijk. Ecuador was ook veel feller en won elk duel. Dan krijg je een moeilijke wedstrijd. Dan is het nog knap hoe wij deze wedstrijd hebben uitgespeeld."

Oranje kan volgens de trainer veel beter: "Volgens mij hebben we in de Nations League laten zien dat we tegen sterke tegenstanders goed in balbezit kunnen spelen. Alleen zijn dit tegenstanders die op een andere manier verdedigen en druk zetten op de bal. Ze waren veel strijdbaarder dan wij."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal Ecuador