Van Gaal: 'Xavi maakt stappen'

Max Max
28 nov. 2022, 13:59
28 nov. 2022, 13:59
© IMAGO

Het zou zomaar kunnen dat Xavi Simons tegen Qatar zijn debuut gaat maken in het shirt van Oranje. Afgaande op de persconferentie van bondscoach Louis van Gaal ligt een debuut in het verschiet.

Van Gaal zei over Simons: "Ik heb toevallig gezegd tegen Xavi dat hij een stap zou kunnen maken. Tijdens de trainingen zie ik hoe hij zich tot de rest verhoudt en of hij lef toont of niet. Ik neem waar dat hij als speler een stijgende ontwikkeling doormaakt, dat hij probeert uit te voeren wat we van hem verlangen."

Of hij ook daadwerkelijk minuten gaat maken laat Van Gaal nog in het midden: “Het hangt af van de wedstrijd of de stap die hij dichterbij is gekomen, ook daadwerkelijk voor een wisseling van de wacht zorgt. Het hangt ook af van hoe de tegenstander speelt.”

Van Gaal zei tijdens de persbijeenkomst tevens dat hij voorlopig niet afwijkt van zijn systeem: “Het zou kunnen dat ik het systeem op een gegeven moment ga aanpassen, maar daar voorzie ik op dit moment nog niet de noodzaak in.” V

“De systemen waar we tegen speelden, konden dat goed bestrijden en dat heeft ook te maken met de balbezitoplossingen die we als team moeten vinden. Zeker tegen Ecuador waren die niet goed genoeg. Dan kun je de wingbacks ook niet bereiken. Maar we gaan daar natuurlijk wel verbetering in maken.”