Vermoedelijke opstelling voor Nederland - Mexico

Max Max
07 okt. 2020, 13:41
07 okt. 2020, 19:38
© IMAGO

Vanavond staat in de Johan Cruijff ArenA het oefenduel Nederland - Mexico op het programma. Het betekent het eerste duel van de nieuwe bondscoach Frank de Boer. De verwachting is dat hij door zal gaan op de lijn die zijn voorganger Ronald Koeman heeft uitgestippeld, ook in de opstelling werden weinig verrassingen verwacht.

Rond half acht werden we echter verrast door de opstelling van Oranje tegen Mexico. Frank de Boer koos voor een andere basiself dan verwacht en geeft duidelijk enkele spelers rust. Zo speelt bijvoorbeeld Frenkie de Jong niet en zit ook Daley Blind op de bank.

Zeer waarschijnlijk zou Frank de Boer 'gewoon' voor Jasper Cillessen als doelman hebben gekozen, zo was de verwachting. Hij koos echter voor Tim Krul.

Voor Krul koos de bondscoach voor Hateboer op rechtsback, Stefan de Vrij en Virgil van Dijk centraal en Owen Wijndal als debutant op links. Matthijs de Ligt ontbreekt, waardoor de Vrij een basisplaats zal krijgen.

Op het middenveld zette De Boer Frenkie de Jong en Marten de Roon er naast. Daarom krijgen Donny van de Beek en de andere debutant Teun Koopmeiners de kans om zich te bewijzen. Georginio Wijnaldum zal het middenveld completeren.

In de aanval ontbreekt Steven Bergwijn, waardoor De Boer zal moeten kiezen voor een andere rechtsvoor. Dat werd Steven Berghuis. In de spits staat Memphis Depay en op links krijgt Babel de voorkeur boven Promes.

De opstelling voor Nederland - Mexico:

Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk en Wijndal; Vd Beek, Koopmeiners en Wijnaldum; Berghuis, Depay en Babel.

Lees meer over:

Opstelling Frank De Boer WK 2022