Voor De Vrij lonkt eindelijk weer een basisplek

Max Max
01 sep. 2020, 14:49
01 sep. 2020, 14:49
© IMAGO

Ben je de beste verdediger van Italië en zit je bij je land alsnog voornamelijk op de bank. Dat is het lot van Stefan de Vrij, verdediger van Internazionale en afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A.

Het probleem voor Stefan de Vrij? Virgil van Dijk en en Matthijs de Ligt, twee wereldtoppers in de verdediging als concurrenten die bij bondscoach Ronald Koeman net een streepje voor hadden ten opzichte van De Vrij.

Door een blessure van Matthijs de Ligt lonkt nu eindelijk weer een basisplek voor De Vrij, die zijn kans wil grijpen onder de nieuwe bondscoach de komende maanden.

"Ik kom altijd met het idee hier dat je nodig kan zijn. Natuurlijk heb ik de laatste jaren minder gespeeld en is de kans nu groter. Maar je moet altijd klaar zijn om te spelen."

De Vrij wil vechten voor zijn plek, maar gaat er niet vanuit dat hij zomaar in de basis komt: "Ik ga er niet van uit dat ik nu speel, maar hoop het wel. Ik denk niet: nieuwe bondscoach, nieuwe kansen. Ik doe altijd mijn best en probeer elke dag het maximale eruit te halen. Ik probeer er zo voor te zorgen dat de bondscoach voor mij kiest."

Lees meer over:

WK 2022