Voorbeschouwing Bosnië Herzegovina - Nederland

Max Max
11 okt. 2020, 16:05
11 okt. 2020, 16:11
© IMAGO

Om 18.00 uur wordt in Bosnië Herzegovina afgetrapt voor het Nations League duel tussen Bosnië en Nederland. Het duel wordt gespeeld in het oude Bilino Polje stadion in Zenica, ondanks dat er in de Bosnische hoofdstad Sarajevo een veel moderner en groter stadion te vinden is.

Nederland en Bosnië Herzegovina hebben elkaar nog nooit ontmoet. Pas na het uiteenvallen van Joegoslavië eind jaren '90 kreeg Bosnië een eigen nationale team. De landen speelden echter nog niet tegen elkaar.

Bosnië wist zich nog nooit te plaatsen voor een eindtoernooi en ook voor EK 2020 ging het mis. Afgelopen week werd het land uitgeschakeld in de plat-offs.

De selectie van Bosnië-Herzegovina

Dé grote ster van Bosnië Herzegovina is spits Edin Dzeko, hij is ook de aanvoerder van het nationale elftal. De inmiddels 34-jarige spits is recordinternational en topscorer aller tijden en is bezig aan zijn laatste kunstje in het nationale team. Helaas kan hij geen afscheid nemen met een EK-eindronde.

Voor de rest kent Bosnië veel spelers die over heel Europa verspreid spelen, maar niet bij de grootste clubs. Weinig selectiespelers zijn actief in de Bosnische competitie. De spelers zijn niet echt bekend bij het grote publiek.

De selectie en opstelling van Oranje

Bondscoach Frank de Boer moet het tijdens deze interland-periode doen zonder Steven Bergwijn en Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus is langere tijd uitgeschakeld met een schouderblessure. Hij werd afgelopen maand geopereerd. Steven Bergwijn kampt met een lichte blessure.

In het duel met Bosnië moet de Boer het doen zonder zijn aanvalsleider Memphis Depay. Vermoedelijk krijgt Donyell Malen of Luuk de Jong daarom de kans om zich te bewijzen in de spits.

Verder zal De Boer weinig anders doen dan zijn voorganger Ronald Koeman. Zijn doelman zal Jasper Cillessen blijven en achterin is alleen de rechtsbackpositie een vraagteken tussen Dumfries en Hateboer.

De vermoedelijke opstelling van Oranje voor Bosnië Herzegovina – Nederland:

Cillessen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind; F. de Jong, De Roon en Wijnaldum; Berghuis, Malen en Promes.