Wie is de keeper van Oranje tegen Senegal?

Max Max
19 nov. 2022, 13:37
20 nov. 2022, 14:41
© IMAGO

Het is de vraag die Nederland bezighoudt op dit moment. Wie is de keeper van het Nederlands elftal als het team van bondscoach Louis van Gaal maandag aantreedt tegen Senegal? Op de vraag, wie keept er bij Oranje dit WK?' waren drie antwoorden mogelijk: Remko Pasveer, Justin Bijlow en Andries Noppert. Voor alledrie was wat te zeggen, maar welke keuze heeft bondscoach Louis van Gaal gemaakt?

Justin Bijlow

Als je de bovenstaande vraag een jaar geleden had gesteld, dan zou het antwoord zeer waarschijnlijk Justin Bijlow zijn geweest. De twee andere doelmannen waren zelfs niet eens in beeld bij bondscoach Louis van Gaal. Blessures gooiden Bijlow echter ver terug en lieten hem ook zakken in de hiërarchie.

De laatste maanden gaat het weer beter bij zijn club Feyenoord en dat heeft ertoe geleid dat de doelman alsnog mee mocht naar het WK. En daar zou hij zomaar weer eens de nummer één kunnen worden.

Remko Pasveer

De laatste twee interlands in september stond daar ineens de 38-jarige Remko Pasveer op doel bij Oranje. Na een sterk jaar bij Ajax kreeg Pasveer ineens de voorkeur boven Jasper Cillessen en mocht hij het laten zien in Oranje. Dat ging prima en Oranje hield twee keer de nul.

Daarmee leek de doelman voor het WK gevonden, maar de laatste weken maakt Pasveer bij Ajax een allesbehalve solide indruk. En Van Gaal zegt altijd dat hij spelers 'in vorm' op wil stellen. Dat is Pasveer duidelijk niet, dus de kans dat hij in de basis staat aanstaande maandag lijkt vrij klein.

Andries Noppert

Wie er wel in vorm is? Andries Noppert! Hij kende een prima periode bij zijn club SC Heerenveen en verdiende daarmee een plekje in de selectie van Oranje voor het WK in Qatar. En daar is hij dus zelfs eerste doelman geworden. Van Gaal is zeer gecharmeerd van Noppert en ziet in hem meer dan alleen een penaltykiller.

Of Van Gaal het echt aan zou durven om een keeper zonder Europese ervaring te laten debuteren op een groot toernooi? Onze bondscoach bleek er gek genoeg voor. Hij kiest voor de 28-jarige doelman als zijn eerste keeper op dit toernooi.