Hoe oud is Oranje doelman Andries Noppert?

Max Max
20 nov. 2022, 08:39
20 nov. 2022, 14:39
© IMAGO

Hij is dé grote verrassing in de basisopstelling van het Nederlands elftal, doelman Andries Noppert. Bondscoach Louis van Gaal kiest hoogstwaarschijnlijk voor de keeper van SC Heerenveen als zijn eerste doelman. Maar hoe oud is Andries Noppert eigenlijk?

De lange doelman is geboren op 7 april 1994, wat betekent dat hij op dit moment 28 jaar oud is. Dat is natuurlijk al redelijk oud voor een debutant, maar van doelmannen is bekend, die worden vaak pas op hun best naarmate ze ouden worden.

De carrière van Noppert is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Hij keepte bijvoorbeeld vorig seizoen nog slechts 15 duels voor Go Ahead Eagles in de Eredivisie. In de jaren daarvoor was hij zelfs actief in de eerste divisie voor eveneens Go Ahead en Dordrecht. Hij keepte echter nauwelijks.

Hij begon z'n carrière bij Heerenveen en keepte daarna nog wat duels voor NAC. Ook daar bleef het echte bij slechts enkele wedstrijden per seizoen. Halverwege het seizoen 2017/2018 vertrok hij naar het Italiaanse Foggia in de Serie B, maar ook dat werd geen onverdeeld succes.

Tot nu toe keepte Noppert zodoende pas 44 duels in zijn carrière. Daarvan keepte hij er 13 in de laatste maanden bij SC Heerenveen, waar hij is uitgegroeid tot nummer één onder de lat. Dat leidde tot een oproep voor Oranje en nu dus zelfs tot een basisplek op het WK.

Lees meer over:

WK 2022 Andries Noppert