Wijnaldum: 'Ik deed dat voor Virgil'

Max Max
17 nov. 2020, 19:21
18 nov. 2020, 15:25
© IMAGO

Georginio Wijnaldum keek tijdens de persconferentie van Oranje terug op het duel tegen Bosnië en vooruit naar het duel met Polen. Oranje zal moeten winnen om nog kans te maken om eerste te worden, maar is daarbij ook afhankelijk van Italië, dat niet mag winnen van Bosnië en Herzegovina. Bekijk hier de stand in de poule van Oranje.

Terugblikkend op Bosnië is Wijnaldum tevreden: "Ik ben zelf blij dat ik weer eens heb gescoord en het team weer op weg heb kunnen helpen. En dat we hebben gewonnen. Ik ben niet echt een natuurlijke afmaker. Maar ik ben wel een speler die kansen zal krijgen in wedstrijden. Ja, ik sta op 20 goals. Ik hoop er nog meer te maken. Met de discussie over mijn positie, was ik niet zo bezig. Dat was meer iets voor media. Al heeft iedereen een favoriete positie."

De manier van juichen viel op: "Mijn juichen was een eerbetoon aan Virgil (van Dijk red.) Het gaat goed met hem."

'Ik hoop al komend EK te pieken'

Frank de Boer en zijn voorganger Ronald Koeman zeiden beide dat Oranjes piek misschien wel op het WK 2022 ligt, maar Wijnaldum hoopt dat Oranje ook al een rol van betekenis kan spelen op het EK: "Het EK is dichtbij, ik begrijp dat de bondscoach zeggen dat het WK misschien ons piekmoment is. Maar ik hoop natuurlijk dat het al eerder is."

"In de Nations League ging het niet goed thuis tegen Italië. En uit bij Bosnië hadden we achteraf moeten winnen, dan hadden we bovenaan gestaan. Italië was heel goed tegen ons, het is niet onverdiend dat die ploeg bovenaan staat."

Oranje heeft nog wel een kans om nummer één in de poule te worden: "Onze wedstrijd tegen Polen zal een open wedstrijd zijn. Beide ploegen hebben nog een kans. normaal zie je in zo’n laatste wedstrijd dat er één ploeg al klaar is. Polen heeft goede spelers met bijvoorbeeld Zielinski op het middenveld. Het gaat lastig worden."