Zo kan je Nederland – Argentinië kijken in het buitenland

Max Max
08 dec. 2022, 20:15
09 dec. 2022, 13:46
© IMAGO

Nederland speelt aanstaande vrijdagavond het kwartfinaleduel tegen Argentinië. In het Lusail Iconic Stadium speelt Oranje om 20.00 uur Nederlands tijd tegen de ploeg van superster Lionel Messi.

Het Nederlands plaatste zich door een 3-1 zege tegen de Verenigde Staten in de achtste finale. Argentinië wist Australië met 2-1 verslaan. De laatste keer dat beide landen elkaar ontmoette was in 2014 in de halve finale van het WK in Brazilië. Dat duel wonnen de Argentijnen uiteindelijk na penalty’s. Tijd voor revanche voor het Nederlands elftal dus.

Wil je de kwartfinale van Oranje tegen de Argentijnen bekijken terwijl je in het buitenland zit? Zorg dan voor een goede VPN voor het WK 2022. Je kan de wedstrijd dan zelfs bekijken met Nederlands commentaar.

Bondscoach Louis van Gaal zal tegen Argentinië opnieuw harde keuzes moeten maken in zijn opstelling. Speelt Marten de Roon opnieuw naast Frenkie de Jong of kiest Van Gaal voor iemand anders komende vrijdag? Zowel de Roon als Davy Klaassen werden tegen de VS al in de rust gewisseld. Staan zij vrijdag tegen Argentinië wel weer in de basis?

Xavi Simons mocht afgelopen zaterdag zijn debuut maken in het Oranje shirt en zorgde direct voor de nodige dreiging. En ook Steven Berghuis klopt nadrukkelijk op de deur van het middenveld. De middenvelder van Ajax maakt op de training namelijk een uitstekende indruk.

Verdedigend gezien zal Oranje vooral Messi af moeten stoppen. Voor tips hoe dat moet zal d expertise van Ron Vlaar wellicht nog van pas komen. Hij slaagde er in 2014 in om Messi vrijwel de hele wedstrijd in de tang te houden. Hopelijk lukt het de Ron Vlaar van dit jaar echter wel om een eventuele penalty te benutten. Dat lukte Vlaar destijds namelijk niet, waardoor Oranje de penaltyserie verloor en een finaleplek misliep.

Lees meer over:

Argentinië WK 2022