Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal speelt om 14.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd in en tegen China. In Beijing staat de nummer 5 van de wereld tegenover de nummer 95 van de FIFA-ranking.

Bondscoach Louis van Gaal kan beschikken over een compleet fitte selectie. Daardoor kan hij kiezen voor zijn sterkste opstelling in de laatste interland van deze voetbaljaargang. Of hij daarvoor ook echt gekozen heeft is echter maar de vraag. Zo kiest hij in de basisopstelling niet voor Wesley Sneijder, die zijn aanvoerdersband in moest leveren, maar voor Siem de Jong, tegen Indonesië twee keer trefzeker.

In de goal staat Michel Vorm en zo hebben alle drie de keepers minimaal een helft speeltijd gehad deze trip. Als Vermeer in de tweede helft mag keepen kan hij het record van Waterreus overnemen. Achterin krijgt Tiendalli de voorkeur boven Janmaat en mogen Heitinga en Vlaar het centraal laten zien. Nelom krijgt opnieuw de voorkeur als linksback. Het middenveld bestaat naast de Jong uit de Guzman en Toornstra en voorin mogen Lens, aanvoerder Van Persie en Robben het gaan doen.

De opstelling van Oranje tegen China:
Vorm, Tiendalli, Heitinga, Vlaar, Nelom, De Guzman, Toornstra, De Jong, Lens, Van Persie en Robben.

Hier nog een keer de feiten over China – Nederland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: China (95e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 14:00 (11/06/2013)
Plaats: Workers stadium, Beijing
Op TV: SBS 6, 13:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: 29-05-1996, Nederland – China 2-0 (Oef)

Lees meer over: ,