Gisterenavond was Guus Hiddink de ‘mystery guest’ bij het Oog op morgen en daarin werd het officieel door hem zelf bekend gemaakt. Hij zal Louis van Gaal gaan opvolgen om het Nederlands elftal te leiden naar het EK 2016 toe: “Ik ben bezig met de KNVB om het team waar ik mee wil werken voor elkaar te boksen. Dat proces heeft nog een aantal dagen of weken nodig”.

Heel erg specifiek was Guus Hiddink nog niet, zo ging hij niet in op namen van zijn assistenten. Maar over het rijtje Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy, Danny Blind en Giovanni van Bronckhorst zei hij: “Bijna met allemaal zijn we wel mee bezig.”

Op de vraag waarom hij nog een keer het bondscoachschap aan wil gaan, antwoordde hij in eerste instantie: “Wat moet ik anders?” gevolgd door: “Ik vind het gewoon nog leuk om te doen!” Een andere inslag dan de huidige bondscoach die het nu pas leuk begint te vinden.

Veel zal hij niet anders gaan doen dan de huidige bondscoach: “Er is een prima proces ingezet. Het blijft natuurlijk door ontwikkelen. Het WK is belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge jongens.” Maar toch had Hiddink nog wel een punt die hij wilde maken: “Nederland staat bekend om mooi spel. Ik denk dat het wel belangrijk is om daar meer atletisch vermogen aan toe te voegen, het fysieke. En daar schort het nog aan.”

Nog voor het WK2014  zal de staff van Hiddink compleet worden gemaakt, de eerste wedstrijden voor de kwalificatie van het EK2016 worden in september gespeeld.