Vlag van Nederland

Dick Advocaat heeft zojuist zijn voorlopige selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Frankrijk (31 augustus in Parijs) en Bulgarije (3 september in Amsterdam).

Daarin is onder meer plaats voor Van Persie, met wie Advocaat afgelopen jaar samenwerkte: “Ik bracht hem daar per wedstrijd en dat heeft hij heel goed gedaan. Robin is een speler die we best misschien kunnen gebruiken. Het is natuurlijk nog een voorlopige lijst, we moeten de komende tijd kijken of hij bij Fenerbahçe fit is en speelt. Er kunnen nog spelers afvallen en bijkomen”, zegt hij tegen de KNVB.

Ook Donny van Beek is de keuzeheer positief bevallen: “Deze jongen maakt een enorme progressie bij Ajax en we houden hem in de gaten. We hebben natuurlijk nog drie wedstrijden om te kijken en te zien wat we echt nodig hebben.”

Opvallende afwezige is Van Dijk, al is dat logisch vindt Advocaat: “Van Dijk heeft natuurlijk nog helemaal niet gespeeld en traint niet eens met de selectie mee. Als hij helemaal niet meetraint, dan heeft het geen zin om hem uit te nodigen.”

Lees meer over: , , ,