Vlag van Nederland

Dick Advocaat reageerde na afloop van het duel met Bulgarije tegenover de camera van NPO 1. Hij was gematigd tevreden over de overwinning op de Bulgaren. “Ik ben tevreden met het resultaat, maar we hadden meer goals moeten maken. Je hoopt meer goals te maken. Maar winnen met 6-0 of 7-0 lukt niet meer.”

“Tegenwoordig is men niet meer tevreden met 3-1 op Bulgarije. Je moet ons niet vergelijken met Frankrijk, maar met Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. In mijn optiek is de kans op plaatsing hetzelfde gebleven.”

Advocaat hoeft er geen extra spits bij en liet Vincent Janssen staan: “Het aantal spitsen zegt niets”, counterde Advocaat. “Als je een aanvaller brengt, moet je een middenvelder eraf halen. En ik vond Vincent Janssen goed spelen. Mede dankzij hem scoort Davy Pröpper twee keer.”

Advocaat was niet over alle spelers tevreden, maar was het niet met Robben eens, die sommige spelers apathisch noemde: “Sommige spelers zaten niet goed in de wedstrijd. Maar apathisch? Nee dat vond ik niet. Kijk maar eens terug hoeveel spelers zij achter de bal houden: negen man. Probeer dan maar eens een diepe bal te spelen, die niet onderschept wordt. En dan gaan spelers ‘op zeker’ spelen. Er was defensief een bepaalde angst, die niet nodig was.”

Advocaat gaat komende weken wel kritisch naar de verdediging kijken: “Een aantal spelers zal beter moeten spelen”, sprak Advocaat. “Hoe? Dat gaan we de komende maanden bekijken bij de clubs. Er zullen spelers terugkomen, Virgil van Dijk bijvoorbeeld.”

Advocaat was na afloop totaal niet te spreken over de actie van Ruud Gullit in de kleedkamer. Bekijk die beelden hier.

Lees meer over: ,