Een jaar lang zat hij op de bank in Londen, en de enkele kans die hij kreeg wist hij niet te verzilveren. Scoren deed hij ook nauwelijks, maar in Oranje bleef hij kans na kans krijgen in de punt van de aanval. Dit seizoen leek er opnieuw een lastig jaar te komen, want Tottenham schreef hem niet eens in voor de Champions League. De transferwindow sloot op 31 augustus en voor spits Vincent Janssen zat er niks anders op dan wachten tot de volgende transferwindow en toch voor z’n kans gaan.

Totdat vanuit Turkije, waar de transfermarkt iets langer open was, een belletje kwam van Fenerbahçe. Janssen zag het wel zitten en ook zijn club Tottenham wilde graag meewerken. Dit weekend mocht Janssen voor het eerst in de basis starten en in het duel met Alanyaspor beschaamde hij het vertrouwen niet.

Met de 0-1 zorgde hij al na een kwartier voor een voorsprong van Fener en in de tweede helft wist hij ook nog een strafschop uit te lokken die door een teamgenoot binnengeschoten werd. Daarmee had hij een groot aandeel in de 1-4 overwinning van zijn club, waar Van Persie nog ontbrak wegens een blessure.

Goed nieuws voor Dick Advocaat dus, die altijd vertrouwen in Janssen  is blijven houden. Als de spits de komende weken in de Turkse competitie weer wat wedstrijdritme op kan doen kan hij zomaar eens weer bepalend worden in de strijd voor een WK-ticket.