De strijd om de plek onder de lat bij Oranje ligt helemaal open. Dat heeft bondscoach Dick Advocaat zijn keepers Jeroen Zoet, Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg gisteren duidelijk gemaakt. Toch denkt één van hen dat hij zeker gaat spelen. Jasper Cillessen geeft tegen de Telegraaf aan zelfs verbaasd te zijn als hij niet speelt.

“Maar het zou me verbazen als ik niet speel”, zegt Cillessen, die vindt dat een vaste keeper een groot voordeel is voor een elftal. “EENS. Maar dat geldt in feite voor elke positie. Iedereen is gebaat bij duidelijkheid. Die is er nu niet en dat is minder. Maar het is aan de bondscoach. Dit houdt in elk geval iedereen scherp.”

“Ik heb een goed gevoel aan Frankrijk-uit en Bulgarije-thuis overgehouden. Als ik niet speel, ben ik wel benieuwd naar de uitleg van de bondscoach en de keeperstrainer. Het klopt dat ik na 1 augustus geen wedstrijd voor mijn club heb gespeeld. Maar wel twee interlands en die gingen verdienstelijk. Daarnaast train ik elke dag op het allerhoogste niveau.”