Cillessen blijft in beeld bij Oranje voor EK: ‘Hij zei: ‘Ga zo door’’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 mrt. 2024, 10:22
31 mrt. 2024, 10:22
© IMAGO

Jasper Cillessen speelde iets meer dan een jaar geleden zijn laatste interlands, maar is nog altijd in beeld bij het Nederlands elftal. De doelman van NEC heeft onlangs gesproken met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer in de staf van bondscoach Ronald Koeman. De supporters van NEC zongen zaterdag in het duel met PSV (3-1 winst) ‘Jasper in Oranje’, nadat Cillessen een penalty van Luuk de Jong keerde.

Cillessen durft niet te zeggen of hij met zijn recente optredens op de deur van Oranje klopt. Hij keepte zijn laatste interland in maart 2023 en zat sindsdien niet meer bij de selectie. “Of ik op de deur klop moet je aan de bondscoach vragen, maar ik hoop nog stiekem dat ik mee mag naar het EK. Zolang ik mijn handschoenen aan heb wil ik voor Oranje uitkomen en mogen ze me altijd bellen”, benadrukte de 65-voudig international in gesprek met de NOS.

Jasper Cillessen blijft in beeld bij Oranje

“Ik weet dat de situatie dusdanig veranderd is dat ik niet meer bij de vaste groep hoor, maar ik moet zorgen dat ik mijn niveau haal. Dan is het aan de bondscoach en de keeperstrainer om te bepalen of ik goed genoeg ben en of ze me meenemen", aldus Cillessen, die aan De Telegraaf liet weten dat hij contact heeft gehad met Lodewijks voorafgaand aan de interlandperiode waarin werd geoefend tegen Schotland en Duitsland.

Lees ook: Driouech bevestigt gesprek met Nigel de Jong over Oranje

“Ik ben er niet constant mee bezig. Ik heb Lodewijks gesproken voor de laatste interlandperiode. Hij heeft gezegd: ‘Blijf zo doorgaan, je weet nooit wat er gebeurt.’ Het is niet zo dat ik helemaal niet meer in beeld ben, maar ik moet wel achteraan aansluiten”, beseft Cillessen. “Ik kom van heel ver. Ik ben nog niet op het niveau dat ik echt kan halen. Dat ik vorig seizoen na de winter had voor mijn terugslag. Maar ik denk wel dat het er nog in zit.”

Lees ook: Koeman krijgt 76 dagen voor EK open sollicitatie uit Engeland

In de afgelopen interlandperiode waren Mark Flekken (Brentford), Marco Bizot (Stade Brest) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) de drie keepers in de selectie van het Nederlands elftal. Nick Olij (Sparta Rotterdam) zat bij de voorselectie, maar viel af. Koeman kan daarnaast ook nog kiezen voor Justin Bijlow van Feyenoord. De doelman was deze maand door blessureleed echter niet inzetbaar.