Jeroen Zoet gaf vorige week via de media aan dat hij zich niet kan vinden in de keuze van bondscoach Dick Advocaat om vast te houden aan Jasper Cillessen als eerste keeper van het Nederlands elftal.

De bondscoach snapte niet waarom Zoet zijn ongenoegen in de media prijsgaf, en niet bij de bondscoach zelf. Volgens Zoet ligt dat echter anders. “Als er bij Oranje ook goed gecommuniceerd wordt, moet het ook bij de bondscoach liggen. Ik heb mijn mening namelijk wel gegeven aan de keeperstrainer. Het komt vast wel goed, er is wat mij betreft geen sprake van ruis op de lijn. Ik moet daar nu weer laten zien dat ik uitstekend in vorm ben.”

Zoet kreeg dit weekend opnieuw een goal tegen uit een hoekschop, mede omdat hij geen man bij de tweede paal had staan: “Maar het is te makkelijk om te zeggen dat het daar aan ligt. We zetten de organisatie bewust zo neer. Dat gaan we na één eigen goal niet gelijk veranderen. We hebben ook vaak iemand bij de tweede paal gehad. FC Twente kwam met meer man naar voren dan normaal, daarom kozen we hiervoor.”