Morgen staat in de Amsterdam ArenA het duel Nederland – Engeland op het programma. De laatste keer dat Oranje en Engeland de degens kruisten was Vincent Janssen met een goal en een assist de grote man. Het leverde hem zelfs een droomtransfer naar Tottenham Hotspur op.

Twee jaar later ziet de wereld van Janssen er heel wat minder rooskleurig uit. Het avontuur in Londen liep uit op een deceptie en ook na zijn vertrek naar Fenerbahçe is het mede door blessures nog geen doorslaand succes, mede door een hardnekkige blessure.

Sinds midden december is hij inmiddels alweer geblesseerd aan zijn voet, waar Oedeem gevonden is. Inmiddels gaat hij wel weer vooruit: “Hij kan nu weer een normale schoen dragen en is bezig met oefeningen in het zwembad”, zegt Fenerbahçe-volger Serkan Saydam,. “Volgens de dokter van Fenerbahçe kan deze blessure in twee, vier of zes maanden herstellen. Dat is moeilijk te zeggen. In het geval van Janssen wordt het waarschijnlijk vier maanden.”

“Ik sprak maandag met de directie van de club en ze zeggen dat hij in goede conditie is. Hij is ook wat afgevallen. Ze hopen dat hij de eerste week van april terugkeert op het trainingsveld en een week later zijn rentree kan maken. Fenerbahçe heeft hem nodig, zo is mij verteld. Er komen lastige wedstrijden aan. Als hij fit is, gaat hij dus zeker spelen.”