Vandaag vier jaar geleden stond Oranje in de achtste finale van het WK 2014 in Brazilië. Tegestander destijds was Mexico, en het werd een zwaar duel voor Oranje. Kort na rust kwam Oranje op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Giovani dos Santos. Het Nederlandse team van bondscoach Louis van Gaal kwam destijds maar moeilijk door de stugge verdediging van de Mexicanen heen.

Pas in de 88e minuut wist Wesley Sneijder het net achter de uitblinkende keeper Ochoa te krijgen na een afgeslagen bal uit een corner. Het duel leek daarna op weg naar een verlenging, totdat Arjen Robben in blessuretijd binnen het zestienmetergebied viel over het been van Mexico-aanvoerder Rafael Marquêz, penalty.

De Mexicanen waren witheet, volgens hen maakte de graag duikende Robben ene duidelijke schwalbe en had het absoluut geen penalty mogen zijn. De scheidsrechter gaf deze echter wel en Huntelaar benutte dit buitenkansje. Voor de Mexicanen voelt het nog altijd als onrecht dat Oranje zich dankzij die penalty plaatste voor de volgende ronde.

Wat denken jullie, hadden we met de VAR, die dit WK aanwezig is, ook een penalty gekregen?