Edgar Davids hoopt dat Marten de Roon op tijd fit is voor het EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 mei 2024, 11:26
21 mei 2024, 17:28
© IMAGO

Edgar Davids hoopt dat Marten de Roon kan spelen op het EK. De middenvelder van Atalanta en het Nederlands elftal is door een hamstringblessure onzeker voor het toernooi in Duitsland en de voormalig profvoetballer hoopt dat hij op tijd fit is.

"De Roon zorgde wel voor de balans en dat is belangrijk. We hebben het steeds over balbezit, maar je moet ook die ballen afpakken", vertelde Davids maandagavond in de talkshow Rondo van Ziggo Sport. De voormalig profvoetballer van onder andereAjax en Juventus werkte in zijn tijd als assistent-bondscoach van Louis van Gaal 9tijdens het WK 2022 in Qatar) samen met de controleur van Oranje. "Het is wel belangrijk dat hij daar staat en op dat niveau doet hij zijn ding. Het is heel lastig dat hij er misschien niet is, maar ik denk ook dat je wat vervangers hebt. Jerdy Schouten zou zomaar kunnen, hij heeft het goed gedaan bij PSV."

Is Marten de Roon op tijd fit voor het EK?

Na ruim een uur spelen greep De Roon naar zijn hamstring in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus (0-1 verlies) op woensdag 15 mei. De middenvelder sloeg direct zijn handen voor zijn ogen en verliet zichtbaar aangedaan het veld. Het seizoen met Atalanta zit er voor de middenvelder op en hij mist woensdag daardoor de Europa League-finale tegenBayer Leverkusen.

Lees ook: Koeman verklapt: bekritiseerde speler zeker van EK met Oranje

De Roon maakte op 13 november 2016 zijn debuut voor het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3 winst). De middenvelder speelde tot dusver 42 interlands, waarin hij één doelpunt maakte en ook één assist gaf.