Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen staan in de finale van de play-offs om een WK-ticket. De ploeg won dinsdagavond met 1-2 van Denemarken. Dat was genoeg, omdat Oranje afgelopen vrijdag met 2-0 won van de Denen.

In het Deense Viborg leek echter hetzelfde scenario als op bezoek bij Noorwegen (2-1) te volgen. Al na vier minuten kreeg Denemarken een strafschop. Dominique Bloodworth haalde Pernille Harder onderuit en Nadia Nadim benutte de penalty.

Toch stelde Oranje snel orde op zaken. Lineth Beerensteyn, die vorige week ook in de basis begon en de 1-0 maakte, kopte de gelijkmaker binnen op aangeven van Desiree van Lunteren.

Na een klein half uur spelen waren de Leeuwinnen dicht bij de 1-2. Een vrije trap van Sherida Spitse spatte uiteen op de lat. Denemarken probeerde een vuist te maken, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Na de thee werd het dat wel. Een corner van Harder belandde op de paal. Niet veel later kreeg de Deense captain opnieuw een kans. De sterspeelster had de bal vlak voor het doel voor het intikken, maar schoot over.

Oranje werd wat feller, maar Denemarken kreeg de grootste kansen. Lieke Martens haalde een bal voor de lijn weg. De ploeg van trainer Lars Søndergaard  ging op de aanval spelen, maar kreeg geen grote kansen meer.

De 1-2 viel nog wel. In de blessuretijd kreeg Beerensteyn een corner van Spitse voor haar voeten en de spits schoot de winnende treffer binnen. Daardoor staan de Leeuwinnen in de finale van de play-offs door twee keer te winnen van Denemarken. Daarin is de tegenstander Zwitserland.

Lees meer over: