Vlag van Nederland

‘Tegen Frankrijk moet de bevestiging worden’

EK 2020 Door op 16 november 2018 om 12:21 uur

© Pro Shots

Het Nederlands elftal staat voor een nieuwe test onder het bewind van bondscoach Ronald Koeman. In Rotterdam is vanavond wereldkampioen Frankrijk de tegenstander. Twee maanden terug verloor Oranje nog met 1-0 in Frankrijk, maar vanavond zijn er weer nieuwe kansen.

Ajacied Frenkie de Jong kijkt uit naar het duel: “Vanavond tegen Frankrijk moet een bevestiging worden van de groei die we denken door te maken. Aan die 3-0 tegen Duitsland heeft ­iedereen een goed gevoel overgehouden. En eerder tegen Frankrijk zag je dat we in de tweede helft kansen konden creëren en konden scoren tegen de wereldkampioen.”

Meer over

Frenkie de Jong wil z’n tegenstander zoveel mogelijk zijn wil opleggen.: “Ik zal niet snel zeggen dat pak ’m beet Toni Kroos maar achter mij aan moet. Maar: we moeten ook niet doen alsof we minder zijn met Oranje. Wij hebben een team waarin spelers beseffen dat ze kwaliteiten hebben, neem Memphis bijvoorbeeld. Of Virgil van Dijk. We hebben ‘niet te weinig zelfvertrouwen’, om het zo te zeggen. We gaan het veld op met een houding van: kom maar op.”


De Fransen zijn onder de indruk van de kwaliteiten van De Jong: “De Jong is een speler met een heel grote toekomst, maar Nederland heeft meer goede spelers. Memphis Depay, die we allemaal kennen uit de Franse competitie, is een fantastische speler”, zei Hugo Lloris op de persconferentie.

Ook bondscoach Didier Deschamps vindt de Jong een topper in wording: “Nederland heeft een jonge, aanstormende generatie. Als ik één speler eruit moet pikken, dan kies ik De Jong vanwege zijn spelinzicht en zijn technische kwaliteiten. Hij is goed in het diep spelen van de bal. Het is een erg interessante speler.”