Vlag van Nederland

De Franse bondscoach Didier Deschamps zag vrijdagavond een goed Nederlands elftal, maar vond ook dat zijn spelers te weinig brachten. “We haalden niet ons gebruikelijke niveau. We hadden geen juist antwoord op het enthousiasme en de kwaliteit van Nederland. Ze brachten ons in de problemen en we maakten zelf te veel fouten.”

Deschamps zag ook wel waar het fout ging bij zijn ploeg: “De overwinning van Nederland is gemakkelijk te verklaren. Wij misten het echte verlangen om deze wedstrijd te winnen, dan is dit wat er gebeurt. We kunnen ons niet verschuilen achter de spelers die afwezig waren.’

De uitblinkende doelman Lloris roemt ook de kracht van Oranje: “De tegenstander was erg sterk en wij brachten niet voldoende. We speelden niet op ons normale niveau en daar hebben we de prijs voor betaald.”

Het was aan doelman Lloris te danken dat Frankrijk is ontsnapt aan een veel zwaardere afstraffing. “De overwinning van Nederland had nog ruimer kunnen uitvallen. We moeten onszelf na deze nederlaag weer herpakken en hopen op een overwinning voor Duitsland tegen Nederland.”

Als Duitsland maandagavond wint van Oranje, dan eindigt Frankrijk alsnog als groepswinnaar in poule 1 van League A.

Lees meer over: , ,