Vlag van Nederland

UPDATE: Bekijk hier de laatste stand in de poule van Oranje.

De eerste wedstrijden van de EK-kwalificatie zijn het afgelopen voorjaar gespeeld en komende week zal de strijd om een EK ticket verder gaan. Vanwege de Nations League-finales heeft Oranje nu in september pas weer aan de bak, terwijl de andere landen tijdens de Nations League wel wedstrijden speelden.

Dat heeft flink wat invloed gehad op de stand in de poule, want na een nederlaag tegen Duitsland en overwinning op Wit-Rusland staat Oranje op een derde plek in de poule, op ruime achterstand van Duitsland en Noord-Ierland.

De Noord-Ieren speelden weliswaar alleen nog maar tegen Wit-Rusland en Estland, de kleintjes in de poule, maar wisten wel alle vier deze duels te winnen, waardoor ze op 12 punten staan, maar liefst 9 meer dan Oranje. Duitsland speelde drie duels en staat zes punten voor op het Nederlands elftal.

Oranje zal dus vol aan de bak moeten en mag eigenlijk niks meer laten liggen in deze poule. Vooral de duels met Noord-Ierland zijn hierin cruciaal om tweede in de poule te worden. Daarnaast moet het hopen dat Duitsland ‘gewoon’ twee keer wint van Noord-Ierland.

Komende week speelt het Nederlands elftal de uitduels tegen Duitsland en Estland. Het zou heel mooi zijn als er minimaal een puntje gepakt kan worden tegen de Duitsers, zodat we weer wat inlopen op de Noord-Ieren.

Stand in groep C – Oranje

Pos. Land GW W G V DV DT DS Ptn
1 Nederland  5 4 0 1 17 6 +11 12
2 Duitsland 5 4 0 1 17 6 +11 12
3 Noord-Ierland 6 4 0 2 8 7 +1 12
4 Wit-Rusland 6 1 1 4 3 10 -7 4
5 Estland 6 0 1 5 2 18 -16 1

Lees meer over: , , , ,