Vlag van Nederland

Pas in de blessuretijd van de wedstrijd capituleerde Noord-Ierland gisteravond tegen het grote Oranje. Lange tijd was Noord-Ierland op weg naar een stunt, maar uiteindelijk wist Oranje de wedstrijd toch in winst om te zetten.

De nederlaag kwam daardoor hard in bij de Noord-Ieren, zo zei de bondscoach na afloop: “De late doelpunten van Luuk de Jong en Memphis Depay kwamen ongelofelijk hard aan. We zijn er helemaal kapot van, zeker vanwege de manier waarop we deze wedstrijd hebben verloren. We krijgen twee doelpunten tegen in de blessuretijd, dit is heel moeilijk te accepteren.”

Het plan van O’Neill om het spel van Oranje te ontregelen werkte: “Nederland slaagde er heel lang niet in om het ons moeilijk te maken en het gaf een briljant gevoel dat we ook nog eens de leiding namen. We waren natuurlijk teleurgesteld toen de 1-1 viel, maar vanaf dat moment gingen we allemaal voor een punt. Dat was toen ons doel.”

Hij vervolgt: “We wisten dat we deze wedstrijd vooral zouden moeten verdedigen, want we speelden natuurlijk tegen een ploeg vol spelers van wereldklasse. En dan speelde Nederland ook nog eens een thuiswedstrijd, dus we zijn realistisch genoeg om te beseffen dat wij dan worden teruggedrongen. Toch wisten we ook dat we op een bepaald moment zelf ook een kans zouden krijgen op een doelpunt. Dat die ene kans ook direct een doelpunt opleverde, was prachtig. Uiteindelijk waren we toch te vermoeid en slaagden we er helaas niet in om overeind te blijven.”

De bondscoach wil de strijd om een EK-ticket nog niet opgeven:”We moeten onze laatste twee wedstrijden winnen om ons nog rechtstreeks via de groep te kunnen plaatsen voor het EK. Dat worden twee zeer zware wedstrijden. Het gaat nu rechtstreeks tussen ons, Nederland en Duitsland en dat is voor ons geen ideale situatie.”

Daarom was ook de laatste goal van Oranje zeer nadelig: “Het derde doelpunt van Nederland kwam ook extra hard aan, omdat we die goal hadden kunnen voorkomen. Dat zorgt er bovendien voor dat het extra moeilijk is om in onze thuiswedstrijd op basis van onderling resultaat weer over Nederland heen te gaan, maar toch vind ik dat mijn ploeg zeer trots mag zijn op de prestaties tijdens deze EK-kwalificatiereeks.”

Lees meer over: