Zowel Nederland als Duitsland heeft zich geplaatst voor het EK 2020. Vanavond spelen beide landen het laatste duel in groep C. Oranje neemt het in eigen huis op tegen Estland en Duitsland speelt thuis tegen Noord-Ierland.

Alleen de groepswinst staat nog op het spel vanavond. De vraag is echter wat gunstiger is, eerste of tweede eindigen in de poule. Door allerlei regels en wetgevingen (Rusland en Oekraïne mogen elkaar bijvoorbeeld niet treffen), kan het zomaar zijn dat een tweede plek gunstiger is dan groepswinst. Het laat Löw echter koud: “We hebben er vanmorgen met zijn allen naar gekeken, maar het is niet zo eenvoudig. Het komt er op neer dat het mij worst zal wezen. Je kan altijd sterke ploegen treffen.”

Duitsland wil vanavond dus gewoon winnen van Noord-Ierland: “Je moet elke wedstrijd benaderen alsof het een knock-outduel is. Ons doel moet zijn de wedstrijd tegen Noord-Ierland te winnen en zo Nederland voor te blijven in de groep.” Toni Kroos sloot zich aan bij zijn trainer. “De loting heeft altijd mitsen en maren. Plaatsing als groepshoofd is belangrijker voor het gevoel dan voor de loting.”