Gisterenavond in het duel met Estland moest aanvaller Quincy Promes ineens rechtsback gaan spelen van bondscoach Ronald Koeman. Niet bepaald de meest logische plek voor Promes, al speelde hij bij zijn vorige club Sevilla ook regelmatig als wingback.

Promes vertelde na afloop: “Verdedigend moet ik nog veel leren, maar rechtsback is wel een positie waarop ik uit de voeten kan. Dankzij de bagage van mijn seizoen bij Sevilla gaat het redelijk, ook tegen Estland.”

“De bondscoach ziet in mij ook een mogelijke rechtsback, anders stelt hij me daar niet op tegen Estland”, weet ook Promes. “Ik zeg eerlijk: rechtsback is niet mijn favoriete positie, maar ik zet graag mijn trots opzij richting en op het EK.”

Tegen de echt goede linksbuitens zal Promes het lastig krijgen denkt hij: “Het wordt anders als ik echt een man uit moet schakelen, maar tegen Estland was ik in de praktijk een soort rechtsbuiten en dan kom ik met mijn aanvallende kwaliteiten uitstekend tot mijn recht. En dan speel ik er ook graag. Als de ploeg me nodig heeft, dan sta ik rechtsback.”