Bondscoach Frank de Boer heeft zojuist zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de interlands van de komende weken. Daarin heeft hij een plekje ingeruimd voor Davy Klaassen, die de afgelopen weken een uitstekende indruk maakte bij Ajax.

Daley Sinkgraven en Justin Bijlow, die wel in de voorselectie zaten, hebben de schifting niet overleefd. Daarnaast ontbreken ook Kevin Strootman, Javairô Dilrosun, Marten de Roon, Pablo Rosario, Perr Schuurs en Wout Weghorst in de definitieve selectie.

Over Strootman zei de Boer: “Hij heeft in tien wedstrijden in totaal misschien een helft gespeeld. Dat is niet goed voor het Nederland elftal en niet goed voor hem. Als zijn situatie niet zou veranderen, dan zou ik voor andere spelers gaan kiezen. En zijn situatie is niet veranderd. Dat betekent niet dat ik hem uit het oog verlies. Hij komt weer in de picture als zijn situatie wel gaat veranderen.”

Update 7/11

Justin Bijlow vervangt de geblesseerde Jasper Cillessen in de selectie van Oranje. Dat is zaterdagmiddag bekend geworden. Het is de eerste keer dat Bijlow zich bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal mag melden.

Update 8/11

Wat een pech voor doelman Justin Bijlow. Nadat hij gisteren alsnog werd opgeroepen voor Oranje door een blessure van Cillissen, moet hij zich vandaag alweer afmelden.

Hij raakte zondag bij zijn club Feyenoord geblesseerd tijdens de warming-up.  “Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat er in elk geval niks gescheurd of gebroken is”, aldus Feyenoord. Dat Bijlow teleurgesteld is dat is een understatement.

De vervanger van Bijlow is FC Twente-doelman Joël Drommel, die voor het eerst bij de selectie van Oranje zit.

De definitieve selectie van Oranje

Keepers: Tim Krul (Norwich City), Marco Bizot (AZ), Joël Drommel (FC Twente)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (ManCity), Daley Blind (Ajax), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Joël Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ), Denzel Dumfries (PSV)

Middenvelders: Donny van de Beek (ManUnited), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Davy Klaassen (Ajax).

Aanvallers: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis (Lyon), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ).

Oranje speelt de komende maand een oefeninterland tegen Spanje en in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina(thuis) en Polen (uit).