Vanavond om 21.00 uur trappen Nederland en Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA af voor het eerste EK-duel van beide landen. Wat is de vermoedelijke opstelling waarin bondscoach Frank de Boer zijn team vanavond laat spelen?

opstelling nederland oekraine
Timber staat in de basis vanavond. © Pro Shots

Het Nederlands elftal start zeker in een 1-5-3-2 systeem, zo maakte De Boer afgelopen week bekend. Waarschijnlijk zal Oranje in dezelfde opstelling spelen als vorige week tegen Georgië.

Tijdens de persconferentie van gisteren maakte De Boer gisteren bekend dat good-old Maarten Stekelenburg zijn eerste doelman is. Hij krijgt de voorkeur boven Tim Krul. Een mooie bekroning voor ‘de Steek’ die afgelopen januari Andre Onana verving bij Ajax en een uitstekend halfjaar kende.

Op diezelfde persconferentie werd helaas duidelijk dat Matthijs de Ligt het duel met Oekraïne aan zich voorbij moet laten gaan in verband met zijn liesblessure. Dat betekent mogelijk goed nieuws voor de talentvolle Jurrien Timber, die in de oefenduels van Oranje ook al de kans kreeg zich te bewijzen.

Behalve Timber zullen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt in opstelling van de vijfmans verdediging van Oranje staan. Van Aanholt krijgt de voorkeur boven Wijndal, die de laatste twee interlands speelde.

Op het middenveld is wel wat te doen over de positie van Marten de Roon. Toch zal hij vanavond zeer waarschijnlijk gewoon spelen. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zullen zeker in de basisopstelling staan vanavond.

Voorin speelt De Boer met het spitsenduo Memphis Depay en Wout Weghorst, die de afgelopen oefenwedstrijden ook al samen speelden. Tegen Georgië wisten beide spitsen te scoren.

De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Georgië:

Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, Blind en Van Aanholt; De Roon, F de Jong en Wijnaldum; Depay en Weghorst.