Nederland zit op het WK 2022 in Groep A. De tegenstanders van het Nederlands elftal zijn thuisland Qatar, Senegal en Ecuador. Tegen alledrie de landen heeft Oranje nog nooit gespeeld op een eindtoernooi. Nederland mag het WK openen: de wedstrijd Nederland – Senegal staat 21 november op het programma, om 11:00. Wij zetten alle vragen en antwoorden over het WK 2022 op een rij.

  • Nederland opent het WK, maar waarom niet Qatar?
  • Wanneer speelt Nederland zijn groepswedstrijden?
  • Hoe ziet het hotel van Nederland eruit?

Waarom speelt Nederland de openingswedstrijd (en niet Qatar)?

Uit het wedstrijdprogramma van de FIFA blijkt dat het Nederlands elftal het WK mag openen tegen Senegal. De eerste groepswedstrijd staat op 21 november gepland, om 11:00 Nederlandse tijd. Waarom opent gastland Qatar het WK niet? Het antwoord is simpel: het thuisland wil graag openen met een spectaculaire vuurwerkshow, en dat is niet te zien bij daglicht. Zij komen daarom later op de dag in actie.

Wanneer speelt Nederland de wedstrijden op het WK 2022?

Doordat het Nederlands elftal in Groep A terechtkwam, heeft het een zeer korte voorbereidingstijd. Al op de eerste dag van het WK komt de ploeg van Louis van Gaal in actie. Een week daarvoor wordt nog normale competitie gespeeld. Alle groepswedstrijden van Nederland op een rij:

Hoe zie het hotel van het Nederlands elftal eruit?

Het Nederlands elftal verblijft tijdens het WK 2022 in een Marriot-hotel in Doha. Dit superdeluxe hotel is van alle gemakken voorzien: denk aan een spa en meerdere zwembaden. Wat dat mag kosten? Een overnachting bedraagt 500 euro per nacht, en 40 euro extra als je er ontbijt bij wenst. Hier vind je meer beeld van het hotel.