Vrijdagmiddag maakte bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie voor het WK 2022 in Qatar bekend. De selectie van Oranje voor dit WK bestaat uit 26 spelers. In de voorlopige selectie zaten nog 39 spelers. Vrijdagochtend kregen 13 spelers uit die voorselectie een telefoontje dat ze niet mee zullen gaan naar het WK.

Alle afvallers hebben persoonlijk bericht gehad

Rond half elf vrijdagochtend had Van Gaal alle afvallers via de telefoon laten weten dat ze helaas niet mee mochten naar het WK. De afvallers kregen allen een persoonlijk telefoontje van onze bondscoach.

Cillessen en Flekken niet mee naar Qatar

Vrijdagochtend werd al bekend dat Jasper Cillessen niet met Oranje meegaat naar het WK. De doelman van NEC kreeg een telefoontje van bondscoach Louis van Gaal en is daar op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Van Gaal besloot om drie doelmannen mee te nemen naar het WK. Mark Flekken kreeg daardoor ook geen uitnodiging. Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert vormen het keeperstrio in Qatar.

Nog meer afvallers

Behalve Cillessen en Noppert behoren ook Guus Til, Ryan Gravenberch, Sven Botman, Micky van de Ven, Devyne Rensch, Mitchel Bakker, Pascal Struijk, Jordy Clasie, Donyell Malen, Arnaut Danjuma en Brian Brobbey tot de afvallers.

Onderstaande spelers hebben wél een uitnodiging van Van Gaal ontvangen en gaan mee naar het WK. In totaal zijn dat 26 spelers.

De definitieve selectie van Oranje

Dit is de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal voor het WK voetbal in Qatar.

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (sc Heerenveen)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge).

Het eerste duel van Oranje op het WK is op maandag 21 november Nederland – Senegal. Bondscoach Louis van Gaal heeft slechts een week om zijn elftal op die wedstrijd voor te bereiden.