Bol en Klaver leiden estafettevrouwen weer naar Europese titel op 4x400 meter

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 21:34
12 jun. 2024, 21:47
Lisanne de Witte, Femke Bol Cathelijn Peeters en Lieke Klaver
© IMAGO - Lisanne de Witte, Femke Bol Cathelijn Peeters en Lieke Klaver

De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39. Het team van Ierland behaalde het zilver en de bronzen medaille was voor België.

Klaver nam als startloper al de leiding, Peeters en De Witte hielden goed stand, zodat Bol het kon afmaken. Polen werd vooraf beschouwd als een van de uitdagers van Nederland, maar kwam niet verder dan de zesde plaats. Twee jaar geleden werden de estafettevrouwen ook al Europees kampioen op de 4x400 meter. Het team van de kopvrouwen Bol en Klaver is ook regerend wereldkampioen.

Artikel gaat verder onder video

Estafettevrouwen winnen met Klaver en Bol opnieuw EK-goud op 4x400 meter

Voor Bol en Klaver was het al de derde medaille. Bol won eerder op de EK in Rome goud op de 400 meter horden, Klaver brons op de 400 meter. De twee maakten ook deel uit van de estafetteploeg die brons behaalde op de 4x400 meter gemengd. Sinds 2022 pakte de vrouwenestafetteploeg goud op de Europese indoorkampioenschappen, de wereldtitelstrijd outdoor, de wereldkampioenschappen indoor en de Europese kampioenschappen.

Lees meer: Femke Bol knalt ongenaakbaar naar EK-goud op 400 meter horden

Nederland noteerde een tijd van 3.22,39 en was daarmee net sneller dan Ierland (3.22,71). België liep in 3.22,95 naar het brons. Het betekende de tiende medaille voor de Nederlands atletiekploeg op het toernooi in Rome, een record.

Lees meer over:

Femke Bol