Jong Oranje blijft vlekkeloos en mag denken aan EK-ticket

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
17 okt. 2023, 20:01
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Jong Oranje heeft dinsdag korte metten gemaakt met Gibraltar in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger was met 0-5 te sterk voor de leeftijdsgenoten. Jong Oranje gaat met twaalf punten uit vier duels aan kop in de kwalificatiegroep. De groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich voor het EK, dat over minder dan twee jaar wordt gehouden in Slowakije.

De Nederlandse beloften traden tegen Gibraltar met twee wijzigingen aan in vergelijking met het kwalificatieduel met Georgië, dat donderdag met 3-0 werd verslagen. Sontje Hansen, tegen Georgië nog goed voor twee assists, moest plaatsmaken voor Million Manhoef. Achterin kreeg Neraysho Kasanwirjo de voorkeur boven Ryan Flamingo. Binnen een kwartier stond het al 0-2. Kenneth Taylor knikte een voorzet van Manhoef binnen en een minuut later rondde Noah Ohio voorbereidend werk van Myron van Brederode af.

Van Brederode bepaalde tien minuten voor de pauze de ruststand op 0-3. Het was aan doelman Bradley Avellano te danken dat Nederland niet al snel richting een monsterzege uitliep. Toch moest de doelman van Gibraltar nog twee keer de bal uit het doel halen. Eerst rondde Devyne Rensch af op aangeven van Ruben van Bommel en daarna pikte ook Manhoef een doelpunt mee op aangeven van Van Brederode.

Vijf minuten later dacht Manhoef voor de zesde en zijn tweede treffer aan te tekenen, maar zijn inzet, die ogenschijnlijk via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde, werd niet geldig verklaard, mede omdat er geen doellijntechnologie was. Omdat concurrent Jong Zweden via een 0-0 gelijkspel tegen Jong Georgië punten verspeelde, staat Jong Oranje na vier duels vijf punten los in Groep C.

Stand Groep C EK-kwalificatie

LANDGESPEELDPUNTEN
1. Jong Oranje412
2. Jong Zweden47
3. Jong Georgië47
4. Jong Moldavië56
5. Jong Macedonië33
6. Jong Gibraltar40

Lees meer over: