5 redenen waarom Nederland straks het EK 2020 wint

Max Max
10 mei 2021, 19:57
10 mei 2021, 19:57
© IMAGO

Vrijdag 11 juni is het zo ver. Om 21:00 zal in Rome de aftrap gegeven worden van Turkije vs Italië. De UEFA EURO 2020 zal plaatsvinden in 11 steden, waaronder Amsterdam, tussen 11 juni en 11 juli 2021. De zenuwen zijn strak gespannen in de aanloop naar het EK. Blessures willen we absoluut vermijden, want na enkele jaren afwezigheid is Nederland terug aanwezig op het grote internationale toneel. Wij geloven volledig in een Nederlandse eindoverwinning en daar hebben we vijf goede redenen voor.

In het buitenland kijken ze jaloers naar onze Nederlandse spelers. De opvolgers van onze vorige wereldtoppers zoals Robben en Van Persie zijn klaar voor hun debuut op het hoogste internationale toneel. Dankzij het uitstel van het EK vanwege de pandemie, hebben heel wat talenten een extra jaar ervaring kunnen opdoen. Spelers zoals: Matthijs de Ligt, Donnie van de Beek en Frenkie de Jong.

Sommige landen hebben jaren kunnen genieten van hun gouden generaties, maar ontbreken nu vers bloed. Dat is niet het geval voor Nederland. Wij beschikken over geweldige talenten (zie hierboven), maar ook over spelers met klasse en ervaring zoals Tim Krul, Virgil van Dijk (hopelijk terug fit) en Georginio Wijnaldum.

Nederland beschikt over een outsider voor topscorer van het tornooi. De bookmakers beschouwen Memphis Depay als een underdog om de meeste doelpunten van het EK te maken na alweer een topseizoen bij Lyon. Daarnaast is hij met zijn 27-jarige leeftijd op de top van zijn kunnen.

Sommige landen hebben geen ervaring met de stress die een EK met zich meebrengt, Nederland wel. We vergeten nooit onze EK overwinning in 1988, maar daarnaast behaalden we ook de halve finales in 1992, 2000 en 2004.

Nederlanders worden al jaren gezien als de beste voetbalfans van Europa. Geen vechtpartijen, maar plezier en passie. Wij laten ons horen en zien op een positieve manier. Nu supporters opnieuw toegelaten worden op het EK, zal onze aanwezigheid in het stadion onze nationale ploeg inspireren naar de eindoverwinning.

Als jij ondertussen ook overtuigd bent van de kansen van ons Nederlandse elftal op het EK en een gokje wil wagen op een Nederlandse eindoverwinning. Dan kan je hier terecht voor een overzicht van de beste Nederlandse bookmakers. Wij zijn klaar voor een geweldige zomer en die Europese gouden trofee.

Lees meer over:

Zijlijn