Blind: 'Ik kom hier niet voor revalidatie'

Max Max
30 mei 2021, 10:26
30 mei 2021, 13:33
© IMAGO

Daley Blind wil tijdens het komende EK van waarde zijn voor het Nederlands elftal. Daarom doet de verdediger er alles aan om fit te zijn als het toernooi begint. Hij raakte tijdens de interlandperiode in maart geblesseerd aan zijn enkel, twee maanden moet hij zichzelf klaarstomen voor het EK.

Oranje oefent komende week tegen Schotland (2 juni) en Georgië (6 juni). "Ik hoop dat ik die tweede oefenwedstrijd mee kan doen. We werken keihard om dat te realiseren. Ik zit nu in de laatste fase van het revalidatieproces. Ik zit nog niet op 100%, maar ik kan de groepstraining al deels meedoen. Dat ik vandaag bij Oranje aansluit zegt genoeg. Ik ben hier niet om een beetje te revalideren", aldus Blind tegenover AD Sportwereld.

Blind moest door de blessure de laatste duels van zijn club Ajax missen. De april-maand, waarin Ajax de dubbel pakte, maar ook werd uitgeschakeld tegen AS Roma, moet hij aan zich voorbij laten gaan. In het duel met Gibraltar, op 30 maart, ging Blind met veel pijn naar de grond. Gevreesd werd voor een zware knieblessure en een streep door het EK, maar Blind is erbij, ondanks een operatie. "Het was vooral mentaal zwaar, die blessure en die periode."

Blind heeft risico's genomen om dit te worden, maar is niet onverantwoord geweest. "We hebben echt de grenzen opgezocht in de afgelopen twee maanden. Om het te vergelijken: als jullie als niet topsporters deze enkelblessure zouden hebben opgelopen, dan was zes weken gips het minimale geweest. En ik zit nu na iets meer dan zes weken hier in trainingskamp voor een EK met Oranje. We hebben risico’s genomen, maar wel verantwoorde risico’s. Het dubbeltje had ook de andere kant op kunnen vallen. Maar ik ben er trots op dat het is gelukt."

Lees meer over:

WK 2022 Daley Blind